Barnträning

Är du intresserad av att testa en av världens häftigaste sporter?

Slåss med svärd som de gjorde förr!

Genom fäktningen tränas kroppskontroll, styrka, smidighet och uthållighet. Vi lägger stor vikt på gemenskap i gruppen och att respektera varandra.

Ålder: 7-11 år

Tid: Tisdagar 18:00 – 19:00.

Vårterminen börjar den 7 januari och pågår till och med den 9 juni. Träningsuppehåll under sportlovet v.8 och påsklovet v.15.

Plats:  Johannaskolans/Waldorfskolans idrottshall.

Konkret kring träningen: Träningen genomförs med vadderade träningssvärd eller andra anpassade träningsvapen. Med dessa övar vi teknik, enskilt eller som parövningar. Parövningarna sker endast när vi som ledare tycker att gruppen är redo. Stort fokus ligger på fotarbete och kroppskontroll.

Ett typiskt pass:                                                                               

  • Inhälsning
  • Uppvärmningslek
  • Teknik och fotarbete
  • Styrkeövningar
  • Stretchning

Praktiskt: Vi ser strikt på säkerhet och stort fokus läggs vid kontroll. Naturligtvis sker ingen träning med vassa eller på annat sätt farliga vapen.

Utrustning: Kläder för inomhusidrott samt skor för inomhusbruk (tänk på att de inte ska lämna märken). Dessutom rekommenderas det att barnen har med sig en vattenflaska och en frukt att äta efter träningen.

Kostnad och betalning: Att komma och prova på några gånger kostar ingenting, men vill man fortsätta kostar träningen 600 kronor per termin.

Medlemskap kostar därutöver 100 kronor per år.

Information om hur betalning går till hittar ni under fliken Medlemskap.

Ledare: Suri Am Ende & Alexander Sjökvist.

Välkomna att komma och prova på!